Overnameproces

De verkoop of overname van een onderneming is een complex traject. Een traject dat wij voor u in een overzichtelijk schema hebben weergegeven op in de keuzes ‘verkopen’ en ‘kopen’. Hoewel het kopen of verkopen van een onderneming beiden vallen onder ‘het overnameproces’ zijn deze zeer divers van inrichting.

Bij de verkoop van een onderneming is het van belang dat er een passende match tussen de onderneming en de (aspirant) koper is. Het opstellen van een betrouwbaar en volledig Informatiememorandum is noodzakelijk voor het bereiken van de doelgroep.
De continuïteit van de onderneming en haar medewerkers is bij een bedrijfsoverdracht van primair belang.

Als verkoper wilt u een passende overnamesom ontvangen voor uw bedrijf.

Bij de overname of aankoop van een onderneming is het van belang een passende match te vinden tussen uw zoekprofiel, uw financiële investeringscapaciteit en de aangeboden propositie.  Is de aangeboden onderneming koopwaardig en is een overname financierbaar? Dat zijn belangrijke kernvragen. Een due diligence onderzoek is gewenst om een bevestiging te krijgen over bepaalde zaken binnen de onderneming. EMS Merger & Acquisitions adviseert u hierbij. Een professioneel businessplan is essentieel voor het verkrijgen van een passende overnamefinanciering. Hierbij gaat het om de ‘kunst van het weglaten’.
Wij ondersteunen u bij het opstellen van het businessplan en het verkrijgen van een passende financiering.

Klik hier voor informatie over Verkopen.

Klik hier indien u geinteresseerd bent in Kopen.